Deze visualisatie in 3D laat zien hoe de N307 vanaf het kruispunt net voor het asielzoekerscentrum en het volkstuinencomplex in de polder tot aan de N50 bij Kampen in de toekomst er uit gaat zien. Ook geeft het een realistische indruk van het Referentieontwerp van de nieuwe weg zoals dat in het (ontwerp)Plan in Hoofdlijnen staat. De nieuwe situatie kan worden vergeleken met de huidige situatie.

In het gebied tussen Dronten en Kampen willen de Provincie Flevoland en de Provincie Overijssel, in samenwerking met het Rijk, werken aan vernieuwing van de N307 en de oeververbinding tussen de twee provincies. De huidige weg met de rotonde bij de Roggebotsluis tussen het Vossemeer en het Drontermeer maakt plaats voor nieuwe infrastructuur met gescheiden oplossingen voor het langzaam en snel verkeer.

Tegelijkertijd worden maatregelen genomen voor de waterveiligheid van de regio. De Roggebotsluis verdwijnt, de doorgang voor het water wordt een stuk breder en er komt een nieuwe beweegbare brug met een grotere doorvaarhoogte. Het resultaat belooft een vlottere doorstroming voor het verkeer en een veiligere situatie voor gebruikers van de weg en het water. De aanleg, bouw en herinrichting starten in 2020 en het gehele project moet eind 2022 gereed zijn.

Natuurbouw: riettransplantatie Drontermeer KampenMeer informatie is te vinden op de website van de IJsseldelta Fase 2.